Verwarming, electra & ventilatie

Centrale verwarming/ warmwatervoorziening
Per appartement is één verwarmingsketel in de installatiekast buiten de woning. Bij de 108m² hoekwoningen hangt de ketel in de woning. Bij storing van de centrale verwarming of mechanische ventilatie kunt u contact opnemen met Vaney klimaatservice (verwarming en ventilatie): 0800 022 10 55 / 010 246 71 73 (vanaf mobiel).

Elektra
Over het algemeen zijn de elektraleidingen in de wanden weggewerkt. De exacte plaats van deze leidingen is niet aan te geven. U mag daarom niet in de wanden, vloeren en het plafond boren.

Vestia is energieleverancier. Dit betekent dat u zelf geen energieleverancier kunt kiezen. U betaalt ook een voorschot voor het water. U hoeft dus zelf geen contact op te nemen met het Duinwaterleidingbedrijf.

Groepenkast
De groepenkast is in de bergkast van de woning en heeft automatische zekeringen. Dit betekent dat u geen zekeringen meer hoeft te vervangen. Als er kortsluiting ontstaat (door een defect apparaat) schakelt de bewuste groep zichzelf uit. Nadat het defect verholpen is, kan de groep met één of twee hendeltjes weer ingeschakeld worden. De groepenkast heeft eveneens  een zogenaamde aardlekschakelaar. Deze beveiligt de elektrische installatie van een gedeelte van de woning; de groep. De groepen die beveiligd zijn met een aardlekschakelaar zijn te herkennen aan een groene “sticker”. Tip: Test regelmatig (1 x per half jaar) de aardlekschakelaar door op de testknop te drukken.

Ventilatie 
Er is bij de woning één ventilatie-unit aanwezig. Let op: de ventielen van de ventilatie-installatie staan goed afgesteld, u kunt hier het beste afblijven.

Afzuigkap
Bij het keukenblok zit een Pelgrim afzuigkap. Dit is een motorloze afzuigkap die is aangesloten op het ventilatiesysteem. Bediening van de afzuigkap en het ventilatiesysteem gaat via de schakelaar op de achterwand van het keukenblok.

Ventilatieregelaar
Op de ventilatieregelaar staan 3 standen: 
1 = Slapen, weg 
2 = Thuis 
3 = Douchen en koken 
Rechts onder = timer (1 x = 10 min, 2 x = 20, 3 x = 30 min)

Storing
Bij storing van de centrale verwarming of mechanische ventilatie kunt u contact opnemen met Vaney klimaatservice:
Vaste telefoon: 0800 022 10 55
Mobiele telefoon: 010 246 71 73